CategoriesΒιταμίνες Υγεία Φυσικά συστατικά

Είναι απαραίτητα στην εποχή μας τα συμπληρώματα διατροφής;

Στην σημερινή εποχή τα τρόφιμα είναι αρκετά επεξεργασμένα, αλλά και στην αυτούσια τους μορφή περιέχουν πολύ λιγότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες δεκαετίες ( την τροφή των προγόνων μας), με επακόλουθο η διατροφή μας να είναι εντελώς ανεπαρκείς σε ορισμένα βασικά θρεπτικά συστατικά. Η συνεχής καλλιέργεια του εδάφους, σε συνδυασμό με την χρήση χημικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, εντομοκτόνων, ζιζανιοκτόνων το έχει εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό από ιχνοστοιχεία. Γνωρίζετε ότι τα οικόσιτα ζώα μόλις γεννιούνται τα κάνουν ένεση σεληνίου ειδάλλως θα πεθαίνουν? Αναλογιστείτε γιατί έχουμε σε έξαρση της δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ο οποίος αδένας βασίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος της σωστής λειτουργίας του στο ιχνοστοιχείο ΣΕΛΗΝΙΟ. Γνωρίζετε ότι συγκριτικά σε αναλογία θρεπτικών συστατικών μία σαλάτα των παππούδων μας ισοδυναμεί με δέκα δικές μας? Γνωρίζετε ότι το πορτοκάλι τις προηγούμενες δεκαετίες περιείχε περίπου 1000mg βιταμίνης C,ενώ το σημερινό μετά βίας 50mg? Σαν να μην έφτανε η εξάντληση στοιχείων από το έδαφος, ο σύγχρονος άνθρωπος αφαιρεί στον βωμό του κέρδους για παράδειγμα, το 80% του ψευδαργύρου και του συμπλέγματος Β απομακρύνοντας το πίτουρο από τα δημητριακά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άλεσης για να εξασφαλίσει την διάρκεια συντήρησης. Επίσης τα πρόσθετα χημικά της τροφής επιβαρύνουν περισσότερο το σώμα μας, πράγμα που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε περισσότερα βασικά θρεπτικά συστατικά και αυτό που παίρνουμε στη καθημερινή μας δίαιτα. Συνέπεια όλων αυτών των ελλείψεων είναι το σώμα να επιτελεί ανεπαρκώς τις βιοχημικές του διεργασίες. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο οργανισμός να χτυπάει συναγερμό εκδηλώνοντας διάφορα αρνητικά συμπτώματα, αλλά εμείς μπλοκάρουμε με περισσή ευκολία όλα αυτά τα καμπανάκια. Κατά συνέπεια είναι αναμενόμενη στο μέλλον η πιθανή εμφάνιση σοβαρών εκφυλιστικών παθήσεων. Εσείς όταν χτυπάει το γρανάζι της μηχανής του αυτοκινήτου σας ανεβάζετε την ένταση του ραδιοφώνου για να μην το ακούτε ή πηγαίνετε στο συνεργείο για την αλλαγή του?

 

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΑ – ΙΣΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΝΕΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

Όλοι γνωρίζουμε τα αρνητικά συμπτώματα από την συνήθη έλλειψη σιδήρου και βιταμίνης Β12. Πιστεύετε ότι μόνο από αυτές τις ελλείψεις πάσχει ο σύγχρονος άνθρωπος? Το άγχος και αυτό με την σειρά του καταστρέφει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του σώματος, και παραδόξως αρκετά στοιχεία που μας προστατεύουν από τις βλαβερές παρενέργειες του στρες. Γνωρίζεται ότι ορισμένα φάρμακα οδηγούν σε σοβαρή απώλεια θρεπτικών ουσιών π.χ. Το αντισυλληπτικό χάπι (OCP) εξαντλεί το σώμα από το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, βιταμίνης C, μαγνησίου και ψευδαργύρου. Τα αντιβιοτικά εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου, του σιδήρου και του ψευδαργύρου και σκοτώνουν τα φιλικά βακτηρίδια από την γαστρεντερική οδό.

 

Οι στατίνες που χορηγούνται για την μείωση της χοληστερίνης, μειώνουν την παραγωγή CoQ10, η οποία συνδέεται στενά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις διότι το μυοκάρδιο χρειάζεται δέκα φορές περισσότερο CoQ10 από οποιοδήποτε μυ του σώματος μας. Τα αντιόξινα που χορηγούνται για πεπτικές διαταραχές ,μειώνουν την απορρόφηση της βιταμίνης Β12 και της βιταμίνης-ορμόνης D, ενός παράγοντα κινδύνου για δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και εμφάνισης οστεοπόρωσης. Από του στόματος τα υπογλυκαιμικά (π.χ., Μετφορμίνη) μειώνουν τα επίπεδα του Φολικού οξέος και της βιταμίνης Β12 στο πλάσμα. Όλοι στην σημερινή εποχή για τους λόγους που προαναλύσαμε χρειαζόμαστε συμπληρώματα διατροφής σε κάποιο στάδιο της ζωής μας για ορισμένα συμπτώματα- καταστάσεις που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι πάρα πολλά συμπληρώματα διατροφής είναι γεμάτα με συντηρητικά, πρόσθετα και με αμφιβόλου προέλευσης συστατικών και χωρίς σύστημα διασφάλισης ποιότητας.

ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ PLANTAGON and ORTHOMOLECULAR ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Φυσικά η πιο σημαντική πτυχή της υγείας μας είναι μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Άρα το πρώτο πράγμα που επιβάλλεται να πράξουμε είναι να κατανοήσουμε τη σημασία μιας φρέσκιας, βιολογικής και αμεταποίητης διατροφής. Το δεύτερο είναι να την συμπληρώσουμε με φυσικά Ορθομοριακά σκευάσματα. Τα συμπληρώματα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται με μέτρο και για συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Επικοινωνήστε με την εταιρία PLANTAGON and ORTHOMOLECULAR για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ 1: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΏΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.ΕΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ Β12,ΦΥΛΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΙ D3 25 (OH) , ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗ MIVITOTAL PLUS ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΟ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ. ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ 2: ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ. ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΗΣ MIVITOTAL PLUS ΚΑΙ WOMAN ΣΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ.